Çocukların sosyal gelişimlerinde oldukça önemli bir yere sahip olan; sosyal becerinin gerektirdiği davranışları kazanmada kritik ve duyarlı oldukları dönemin erken çocukluk dönemi olduğu bilinmektedir.
Günümüzde artık dijital kültürün ortak dili olan kodlama, bilişim okur-yazarlığının temellerinden biri hâline gelmiştir. Kodlama eğitimi, 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi daha etkin kullanabilen, problem çözme ile ürün geliştirme yeteneklerine sahip bireylerin olmazsa olmazıdır.
Eğitimde oyunlaştırma ile amaçlanan öğrencileri öğrenmeye motive etmek ve bu sayede öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmektir. Mevcut öğrenme alanındaki unsurların eğitim için kullanılması hiç kuşkusuz öğrenciler için eğitimi daha ilgi çekici hale getirmektedir.
Proje Tabanlı Öğrenme, öğrencinin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modelidir.